Laura

Na het afronden van een mode-opleiding heb ik mij breed ontwikkeld. Ik maakte me allerlei technieken eigen die op geheel eigen wijze een weg gevonden hebben in mijn draagbare werk. Jarenlang maakte ik kostuums voor dansvoorstellingen en sinds 2014 richt ik me op draagbare kunst. In mijn autonome werk verbeeld ik de thema’s die mij bezig houden. Daarnaast maak ik werk in opdracht.

In 2016 heb ik mijn sieradenlijn Elveees gelanceerd. De naam Elveees is ontstaan uit het fonetisch opschrijven van mijn initialen L.v.S. Je kunt dit op z’n Nederlands uitspreken maar als je dit op z’n Engels doet krijgt het iets elfachtigs en dat past bij mij. Voorlopig bestaat de collectie uit halssieraden maar ik sluit niet uit dat hier in de toekomst andere dingen bij komen.

Naast mijn werk als kunstenaar ben ik werkzaam in het onderwijs.
In 2019 heb ik de Bik-opleiding (Beroepskunstenaar in de Klas) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond.  Met mijn projecten onder de noemer “Vandaag trek ik (me) kunst aan” zet ik mijn mijn creativiteit, kennis en enthousiasme in voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als assistent kunstvakken in het voortgezet onderwijs maakte ik in 2020 de overstap naar docent. Ik verwacht in juni 2023 af te studeren als kunsteducator/docent beeldend aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Ik vind de combinatie van onderwijs en mijn eigen werk enorm inspirerend. Ik help leerlingen bij de ontwikkeling van hun creatieve denkvermogen en leer ze technieken toe te passen. Andersom houden zij mij scherp en kritisch. Zij stellen vragen over dingen die wij als volwassenen allang als normaal hebben geaccepteerd.

Reacties zijn gesloten.