Laura

Na het afronden van een mode-opleiding heb ik mij breed ontwikkeld. Ik maakte me allerlei technieken eigen die op geheel eigen wijze een weg gevonden hebben in mijn draagbare werk. Jarenlang maakte ik kostuums voor dansvoorstellingen en de laatste tijd richt ik me meer op draagbare kunst. Hierbij probeer ik de thema’s die mij bezig houden te verbeelden.

Onlangs heb ik mijn sieradenlijn Elveees gelanceerd. De naam Elveees is ontstaan uit het fonetisch opschrijven van mijn initialen L.v.S. Je kunt dit op z’n Nederlands uitspreken maar als je dit op z’n Engels doet krijgt het iets elfachtigs en dat past wel bij mij. Voorlopig bestaat de collectie uit halssieraden maar ik sluit niet uit dat hier in de toekomst andere dingen bij komen.

Naast mijn werk als kunstenaar ben ik werkzaam in het onderwijs. Als onderwijsassistent kunstvakken op een middelbare school begeleid ik leerlingen van brugklas tot examen op VMBO, Havo en VWO.

Momenteel ben ik bezig met de Bik-opleiding (Beroepskunstenaar in de Klas) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.  Met mijn projecten onder de noemer “Vandaag trek ik kunst aan” ben ik van plan mijn creativiteit, kennis en enthousiasme ook in te zetten voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Ik vind de combinatie van onderwijs en mijn eigen werk enorm inspirerend. Ik help leerlingen bij de ontwikkeling van hun creatieve denkvermogen en leer ze technieken toe te passen. Andersom houden zij mij scherp en kritisch. Zij stellen vragen over dingen die wij als volwassenen allang als normaal hebben geaccepteerd

Reacties gesloten.