Atlantis

Lessenserie over archeologie en mediawijsheid

Ken je professor di Branche? N. U. di Branche om precies te zijn? Nee? Hij is toch best wel een beetje bekend hoor! Hij was vorig jaar nog in het nieuws omdat hij ging duiken op een plek in de Atlantische oceaan nadat er een zeebeving was geweest.

Nino, dat is zijn voornaam, is er namelijk van overtuigd dat Atlantis heeft bestaan. Hij is er al zijn hele leven mee bezig. Hij beweert nu eindelijk het bewijs gevonden te hebben!!!! Hij heeft namelijk kleine stukjes van voorwerpen gevonden en hij denkt dat dit sieraden of versierselen geweest zouden  kunnen zijn. Probleem is dat niemand hem gelooft. Dus kan hij niemand vinden die hem geld geeft voor verder onderzoek.

Hij heeft nu bedacht dat als hij een soort presentatie kan maken van hoe de voorwerpen eruit kunnen hebben gezien, dat hij dan investeerders kan aantrekken. Maar het materiaal dat hij gevonden heeft is veel te weinig. Zouden we wat voorwerpen erbij kunnen maken? En in welke vorm kunnen we dit presenteren aan investeerders? Een tentoonstelling? Of een koffer vol monsters? Of iets anders?

Doelgroep:
Groep 5 t/m 8

Duur:
4 lessen van 1,5 uur

Faciliteiten:
De eerste les vind plaats in het klaslokaal. De opvolgende lessen in overleg met de school afhankelijk van de ruimte in eigen klaslokaal of in een andere ruimte op school.

Kosten:
€ 550,-per groep (incl. reiskosten en materiaal)
Extra presentatie-les € 50,-

In het geval van meerdere groepen op dezelfde dag op dezelfde locatie is een korting van € 50,- van toepassing.

Reacties zijn gesloten.