Chapeau!

Chapeau is het Franse woord voor hoed. Bij ons gebruiken we dit woord ook als compliment, oftewel: Petje af! Dikke kans dat de kinderen dit compliment krijgen als ze aan het eind van deze lessenserie hun eigen hoofdeksel hebben gecreëerd.

Hoofddeksels worden al eeuwenlang door zowel mannen als vrouwen gedragen als bescherming, statussymbool of als versiering. De kinderen duiken in de geschiedenis van verschillende culturen en laten zich zo inspireren om hun eigen creatie te maken. Ze werken met verschillende materialen en technieken en onderzoeken de draagbaarheid door te kijken naar de balans op het hoofd.

De eerste les bestaat uit een presentatie, kennismaking met verschillende materialen en het ontwerpen van hun eigen hoofdeksel op papier. In de lessen daarna gaan ze hun ontwerp uitvoeren. In overleg met de school behoort een extra presentatie-les  in de vorm van een catwalk-show of foto-shoot tot de mogelijkheden.

Doelgroep:
Groep 5 t/m 8

Duur:
4 lessen van 1,5 uur

Faciliteiten:
De eerste les vind plaats in het klaslokaal. De opvolgende lessen in overleg met de school afhankelijk van de ruimte in eigen klaslokaal of een andere ruimte in de school.

Kosten:
€ 550,-per groep (incl. reiskosten en materiaal)
Extra presentatie-les € 50,- In het geval van meerdere groepen op dezelfde dag op dezelfde locatie is een korting van € 50,- van toepassing.

Reacties zijn gesloten.